02 February 2010

the camp, day 3

kitorang satu camp bangun pagi tuh,
dlm pkl 5.30 or 6.00 kot..
bangun2 baru sedar time tuh tgh sejuk gile2!
position tido dari awal sampai dah bangun x gerak2...
bangun2 je terus menggigil baik punye...
brrrrrrrrr, mcm yg iklan coke tuh kan!

then kitorang sume klua pegi basoh muke,
gosok gigi dan perkara2 yg sewaktu dgn nya(tp x mandi)..
selepas itu, emi dgn nad pegi solat subuh bile time dah mase..
aku dok dlm kemah, sambong la tido...
tp kejap je kot..

pastu wisel 2 kali pon kedengaran...
pegawai2 krs suroh ready utk pegi senaman mcm yg the second day tu..
pastuh, sume pon pegi lah siap2 pakai kasot and stuff...
tup2, hari pon hujan...
so, ABG hasyim pon suroh la sume masok khemah...
masok khemah, kemas2 sket..
pastuh sambong la tido lagi..


beberapa minit kemudian, kak form 6 datang mintak arang...
katenye mau masak air...
lapar...
then pegi la tolong sket2 la kan..
sekali lagi kesabaran tercabar...
mendengar and melihat org2 yg x pandai tp sombong dan mereka2 yg bla3...
sabar je lah...
tolong org masak, diri sendiri yg x makan!
hahahahaha, biase la tuh, mira kan...
selalu lupekan diri sendiri..

pastuh time utk citrawarna,
pastuh, ade pulak nye pengkritik(cikgu2 je)..
bukan main HOT lagi comment2 yg cikgu2 tuh bagi!
lepas satu, satu...
time dah mase utk group balqis...
aku x tau nak buat ape, just follow je lah kot...
tp, tahniah la aku ucapkan kat adik2 krs yg kreatif tuh,
sebab persembahan tuh dpt sambutn hangat
kan?

pastuh ade part krs showing their love to ckgu amir...
walaupon aku bkn bdk krs, ade jugak la part2 yg buat aku feeling
tetiba je klua air kat mate kan...
pastuh nampak cikgu amir peluk wife die...
swettt sgt2 :')
part nih la ramai org nangis2 sume..
sampai pengsan2!!
budak lelaki je pulak tuh..
kindda weird kan?

pastuh ade prank utk mereka2 yg birthday on januari..
bikin org kecut jeh...
mereka2 yg kene prank tuh mcm nak nangis pon ade aku tengok!
lagi2 ade satu budak india nih...
muke ketat je...
XD

then, sampai la mase utk penyampaian hadiah...
group balqis dapat hadiah utk persembahan terbaik, and
group ranjer dapat hadiah utk pertandingan memasak...
aku bukan group due2 nih kot, sbb x dpt pape pon?
or maybe aku x de sumbagkan ape2 kot?
hurm, x pe lah...
itu pon nak kecoh kan?


abg tuh baik..
banyak tolong group ranjer :)

time utk balik..
lepas habis2 kemas beg & barang 2
aku lari pegi tandas...
bla3..
pastu aku emo..
sbb penat n badan pon dah panas, nak demam..
habis...

* kpd mereka2 yg geram and ade rase nak lempang or kutok2 aku kat belakang,
mintak maaf banyak2.. paham2 la kan, bile penat + lapar + ABC.. emosi pon x betol..
jadi gile sket.. x salah kan korang pon, sbb tau korang pon penat jugak kan :)

xoxo,
camp rock!

1 comment:

emi said...

y la tros cite day 3?
ahaha
anyway aku rase camping kali ni paleng best ah sbb ade korang sume!
muah3

sile ambil no anda..
terima kasih :)

click for hit counter html code
free web hit counters