12 May 2010

mengekemas kandangku...

hari nih aku rase penat sgt2..
time last period kat skolah tadi,
rase nak tido je~

tapi bile blk rumah..
aku buat utk diri sendiri
segelas MILO AIS..
aku teros bertenaga balik
hehe

lepas mandi semua..
aku tergerak hati utk kemas bilik
atau mak aku cakap "mcm kandang binatang"
=='
and here how the "mcm kandang kambing" looks like:


bende2 yg banyak kat dlm blk aku cume
  • BUKU& craft2 stuff :P
  • magazines & a lottt of papers~
  • manik & buttons ^^


rak besi atas katil..
power x? ^^


for sure itu bukan rupa sebenar..
aku saje buat lebih bersepah
sbb bile dah mcm tu lagi la aku suke nak kemas..
lebih bersemangat kata orang..
sebab kalau x bersepah mcm tu, aku akn cakap
"ala, esok2 la aku kemas"
baik x? ^^

aku kemas & ubah hampir 77% bilik aku..
cat laci buku yg usang itu(sbb aku suke mkn chocolate)
time tuh hujan kot..
aku main bantai je mengecat~
haha :P

tampal2 dinding macam orang gile~
tp yg pasti
bilik aku lebih ok dari dulu
it's now clean and you all can come into my room now~
x kan malu2 lagi ank ajak orang masok lepas nih..


blk aku ade peta dunia babe!
bangge gile kot ^^


^^


yg baru cat tadi...


BUT!
aku nih,
bukan nye boleh jaga bilik ni utk kekal kemas gitu je...
tgk2 esok dah macam kandang ba alif ba ya (pig) pulak
haha
insyaallah tidak~
ok bye :)

4 comments:

Melati Shaari said...

ngee~
same la ngan ma room~
ibu i memekak hari2 bising~
:P

Izdyhar said...

mira~ huuu lame tak jenguk blog mira .ngehngehh bnyk akk bce dah yg previous2 but akk suke yg ni .
hahaha sbb bilik akk pun sepah gak xD
akk nmpk bnyk buku spm disitu :p.
study smart k dear :) .

*p/s : heee mira gune tmpt letak pensel yg akk bg tu .klaka la plak bile tgk ;p*

mira said...

kak melati:
hahaha..
mira,bile mak bising je buat2 bodoh
tp time kemas tuh
x tau sawan ape tergerak hati nak buat ngah2..

*cakap kat mak akak
"mak, ade budak kat internet tuh, bilik die lagi bersepah"
then tunjuk gamba kat blog sy
mesti mak akak x jadi nak marah ^^

mira said...

kak izdyhar :)
serious?
haha, tq lah kerana sgt rajen utk melawat blog saya ni^^

kebanyakan orang pon kata mcm kak iz,
bilik bersepahhhh!
ingatkan mira sorang je yg mcm tuh :P

yes..
buku nye memang lah banyak
buat nye tidak!
haha
ye2, itu kak iz yg bagi
ade tulis "from kak iz" pon kot^^

sile ambil no anda..
terima kasih :)

click for hit counter html code
free web hit counters